In juni 2020 ben ik begonnen aan de opleiding Fitness instucteur voor honden.
De reden dat ik deze opleiding ben begonnen is dat er in de training van tegenwordig veel gebruik gemaakt wordt van instabiele voorwerpen onder het mon: hierdoor leert de hond zijn/haar lichaam kennen en worden de spieren getraind.
Dat is vast en zeker waar maar een ongetrainde hond een heel scala aan oefeningen laten doen op balanskussens  ed. gaat in tegen mijn gevoel wanneer ik trillende honden op die voorwerpen zie staan/zitten/lopen.

Daarnaast vind ik het heel erg belangrijk dat honden fysiek gezond en getraind zijn voor de sport/activiteit die van ze gevraagd wordt en ben ik ook steeds kritischer gaan kijken naar mijn eigen training van de honden en wil hier dus ook mijn eigen vaardigheden verder in uitbreiden.

Tot slot vind ik het aspect revalidatie ontzettend interessant. Hoe bouw je de training van een geblesseerde hond weer op, hoe kun je dit eventueel al voorbereiden voor een noodzakelijke operatie.

Dit zijn voor mij de reden om deze opleiding te gaan doen en omdat ik graag mijn kennis weer deel met jullie zal ik vanaf 2021, na het succesvol afronden van deze opleiding ook Fitness voor honden gaan aanbieden.