Over mij

Als sinds mijn geboorte ben ik opgegroeid met honden, 2 New Foundlanders, Arkos en Bonno. Buiten dat ik weet dat wij deze 2 honden hadden en ik ze heus wel eens heb uitgelaten toen ik groot genoeg was, heb ik van deze 2 honden nog niet echt veel mee gekregen.

Bij mijn moeder hadden we later ook een Berner Sennen hond, Donja (kruising) en een New Foundlander, Napoleon. Met deze honden is mijn liefde voor honden geboren. Ik was vooral gek op Donja, waar ik was was zij en andersom. Verder dan een zit en blijf en een poot geven ben ik qua training echter nog niet gekomen met haar.

Toen deze honden werden herpaatst, (ivm gezondheid) zijn er een poos geen honden in mijn leven geweest. desondanks bleef ik wel geinteresseerd in deze dieren er was alleen niet de mogelijkheid om er een te hebben.

Binnen een jaar nadat ik het huis uit ben gegaan in was daar in januari 2010 dan ook mijn eerste hond, Dunya. Dunya is een Jack Russel terrier X onbekend. Dunya was ruim 3 maanden oud toen ze bij mij kwam. Helaas weet ik niet waar zij precies vandaan komt, ze is een herplaatser.
Dunya is voor mij een fantastische hond en met haar ben ik begonnen met honden training. Eerst een basis cursus en later hebben we behendigheid gedaan.

Omdat ik inmiddels er geïnteresseerd was in de training van honden en het sporten met honden ben ik na bijna 2 jaar opzoek gegaan naar een 2e hond, welke ook geschikt zou zijn voor sporten.

In januari 2013 is Meeko (Sheltales Mad as a Hatter) geboren, een Australian Shepherd. Meeko bleek niet helemaal geschikt te zijn voor behendigheid, hij is een beetje groot uitgevallen en vrij fors gebouwd, zijn we overgestapt op Dogdance. Deze sport wordt door zijn fokker ook beoefend met zijn moeder en bleek voor hem de geschikte sport te zijn.

Omdat ik inmiddels dacht dat ik veel wist over honden en de training hiervan, ik had immers tijdens mijn MBO Dierverzorgings opleiding ook het vak diertraining gehad, wilde ik deze kennis gaan overbrengen op andere honden eigenaren.

Ik ben eind 2013 een opleiding Kynologisch instructeur gaan volgen en jeetje wat heb ik daar nog veel bij moeten leren. Hiermee is echter wel mijn verslaving aan het trainen en lesgeven aan honden eigenaren echt bevestigd. Sinsdien volg ik met grote regelmaat seminars, lezingen, workshops en opleidingen op het gebied van training, gedrag of coaching voor/met honden.

Hier kun je mijn CV vinden op het gebied van mijn opleidingen en bijscholingen.